Трамп најавио жалбу на пресуду: Ако ово могу да учине мени, могу свакоме, донатори уплатили 39 милиона долара у рекордном року

Бивши председник САД Доналд Трамп саопштио је да ће се жалити на пресуду којом је постао први шеф те државе који је кривично осуђен, али ће на тај корак морати да сачека до изрицања казне које је заказано за 11. јул. Донатори Трампове кампање су непосредно по објављивању пресуде уплатили још 39 милиона долара.

Трамп најавио жалбу на пресуду: Ако ово могу да учине мени, могу свакоме, донатори уплатили 39 милиона долара у рекордном року Трамп најавио жалбу на пресуду: Ако ово могу да учине мени, могу свакоме, донатори уплатили 39 милиона долара у рекордном року

Доналд Трамп је, у обраћању у својој Трамп кули на њујоршком Менхетну, поновио да је суђење било покушај да се онемогући његов повратак на председничке изборе у САД и упозорио да је показало да ниједан Американац није безбедан од политички мотивисаних процеса, пренео је Ројтерс.

"Ако ово могу да учине мени, могу да учине свакоме", рекао је Трамп током полусатног обраћања.

Трамп се осврнуо и на актуелног председника и ривала на новембарским изборима Џоа Бајдена, оценивши да "уништава земљу".

Критиковао је судије и сам процес и навео да је морао да плати "хиљаде долара казни".

"Ја сам водећа особа, водим против Бајдена, водим републиканце до победе, а суди ми човек који не може да споји две реченице", рекао је Трамп о судији Хуану Мерчану.

Додао је како су његови сведоци били "буквално разапети", а да је један сведок "прошао кроз пакао".

"Желео сам да сведочим, али су адвокати саветовали да то не чиним"

Бивши амерички председник је поновио тврдње како је суђење било намештено и указао на, како је оценио, нефер однос судије према његовом правном тиму.

"Желели смо промену места суђења, одбили су нас. Желели смо промену судије, одбили су нас", навео је Трамп, додавши како је окружни тужилац Менхетна корумпиран, а да криминал у Њујорку буја.

Поручио је како је желео да сведочи, али да су адвокати саветовали да то не чини због тога "што би се ухватили за нешто што је донекле погрешно рекао".

Трамп је поновио да је суђење политички мотивисано и "лов на вештице".

Напоменуо је како му је суђење помогло да прикупи "милионе за кампању" и навео да је прикупио "39 милиона долара у рекордном року".

Бивши амерички председник Доналд Трамп проглашен је пред судом на Менхентну кривим по све 34 тачке оптужнице за фалсификовање пословних књига како би прикрио тајне исплате некадашњој порно-диви Сторми Данијелс. Тиме је постао први амерички председник који је кривично осуђен.

уторак, 18. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије