Читај ми!

Рекордна 52 степена у Њу Делхију – деца падају у несвест, лекари на биралиштима

Широм Индије забележене су рекордне температуре изнад 52 степена Целзијуса, укључујући и престоницу Њу Делхи. Ученици у појединим школама су падали у несвест, док је медицинско особље на биралиштима током општих избора који су у току. Грађанима се саветује да не бораве на отвореном, уводе се рестрикције воде, а порасла је и продаја расхладних уређаја.

Делове Индије захватио је топлотни талас, а температура у Њу Делхију оборила је рекорд други пут за два дана пошто је достигла 52,3 степена Целзијуса, пише Ројтерс.

Дан раније је температура ваздуха у индијској престоници износила скоро 50 степени, што је девет степени изнад просека за ово доба године. 

Метеоролози упозоравају да ће топлотни талас у главном граду Индије бити настављен и наредних неколико дана.

Грађанима се препоручује да смање боравак на отвореном, док је у индијској држави Бихар неколико ученика изгубило свест.

Медицинско особље на биралиштима

С обзиром на то да се широм Индије и даље одржавају општи избори, који су у току од 19. априла и трајаће до 1. јуна, надлежне службе су приморане да поставе медицинско особље на бирачким местима.

Житељи се суочавају и са несташицом воде, а локалне власти увеле су меру кажњавања оних који превише троше воду ради заливања или прања аутомобила.

Примећена је и рекордна потрошња електричне енергије због употребе расхладних уређаја.

Раније је највиша температура икада регистрована у Делхију била 49,2 степена Целзијуса, а забележена је од 15. до 16. маја 2022. године.

субота, 15. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије