Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хезболах поново испалио бараж ракета ка Израелу; Рација просторија Ал Џазире у Јерусалиму

Сукоб Израела и Хамаса – 212. дан. Ни другог дана разговора Хамаса са посредницима из Египта и Катара о примирју нема помака. Хамас тражи трајно повлачење непријатељске војске, а Израел ослобађање талаца уз наставак акција у енклави. У два наврата испаљене десетине ракета из Либана ка Израелу. Рација у просторији коју Ал Џазира користи у Јерусалиму.

Хезболах поново испалио бараж ракета ка Израелу; Рација просторија Ал Џазире у Јерусалиму Хезболах поново испалио бараж ракета ка Израелу; Рација просторија Ал Џазире у Јерусалиму

Најмање 10 Палестинаца убијено је и рањено током претходног дана у израелским акцијама на стамбена насеља широм Појаса Газе и на Западној обали. 

Египат посредује у преговорима о прекиду ватре у палестинској енклави, уз присуство шефа ЦИА-е, а Хамас истиче да би Сједињене Државе могле да окончају рат притиском на Израел, као и да је "кључ разговора" најава офанзиве на Рафу. 

Са друге стране, Тел Авив одбија да у Каиро пошаље своју делегацију све док не види другачији приступ друге стране према њиховом предлогу о ослабађању талаца. Наводе и да неће пристати на споразум који подразумева окончање рата.

Амерички државни секретар Ентони Блинкен објашњава да таква званична политика владе премијера Бенјамина Нетанјахуа одражава став "велике већине Израелаца".

Међутим, САД су гарантовале палестинским лидерима да ће сукоб бити окончан након истека замишљеног привременог примирја да би се таоци безбедно пребацили из подручја Газе, пише Канал 12

субота, 18. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара