Читај ми!

Експлозија у погонима компаније "Би-Еј-Ај", највећег војног произвођача у Европи

У погонима за производњу бомби и муниције компаније "Би-Еј-Ај системс", највећем војном произвођачу у Европи, у Гласкоду, у Велсу, дошло је до експлозије. Ватрогасци су изашли на место "инцидента" и успоставили су контролни пункт. Компанија је потврдила да је до експлозије дошло, те да нико није повређен и да нема опасности по локално становништво.

Дошло је до експлозије у погонима за производњу бомби и муниције, који припадају највећој британској компанији за производњу наоружања "Би-Еј-Ај системс".

Ватрогасне јединице у јужном Велсу потврђују да су током преподнева позване на место "инцидента” у месту Гласкод, као и да су у његовој непосредној близини успоставиле контролни пункт.

Сама фирма, која је основана непосредно пред почетак Другог светског рата како би производила опрему за британску Краљевску морнарицу, потврђује само да је до експлозије дошло.

Узрок није за сада познат.

Компанија тврди да нико од запослених у тим погонима није повређен и да нема опасности по локално становништво.

У саопштењу "Би-Еј-Ај системс-а" наводи се да су безбедносни протоколи фирме "аутоматски ступили на снагу", као и да је покренута унутрашња истрага.

Подморнице на нуклеарни погон

Компанија "Би-Еј-Ај системс" запошљава око пет стотина људи само у том постројењу, у чију је модернизацију пре мање од четири године уложено 32 милиона фунти.

Недавно је овај гигант у изради наоружања потписао уговор са британском и аустралијском владом о изради подморница на нуклеарни погон.

Према подацима из 2021. године, реч је о највећем војном произвођачу у Европи и седмој највећој фирми индустрије одбране у свету.

 

понедељак, 17. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије