Читај ми!

Ким Џонг Ун наредио највиши степен борбене готовости

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун наредио је током инспекције велике војне базе на западу земље увођење највишег степена борбене готовости севернокорејских трупа и затражио од војске да буде спремна за рат, преноси државна новинска агенција КЦНА.

Обилазак војне базе, чија локација није обелодањена, уприличено је непосредно након почетка редовних годишњих, комбинованих војних вежби америчких и јужнокорејских снага.

У овогодишњим здруженим америчко-јужнокорејски војним маневрима који су започети у понедељак на југу Јужне Кореје ангажовано је двоструко више снага у односу на прошлогодишње вежбе.

Ким је рекао да севернокорејска војска мора "динамично да спроведе нове, интензивиране ратне припреме у складу са захтевима актуелне ситуације", пренела је агенција КЦНА.

"Наша војска би требало стално да интензивира вежбе које опонашају ратно стање и да брзо унапређује своје борбене способности до савршене спремности за стварни рат", рекао је Ким.

Севернокорејски лидер није поменуо вежбе америчке и јужнокорејске војске, али је надгледао своје трупе које су изводиле маневре у условима симулације стварног ратног стања, пренела је севернокорејска новинска агенција.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара