Снежна олуја погодила САД

Олујни ветрови праћени јаком снежном мећавом и кишом однели три живота на североистоку САД. Више од милион људи остало без струје. Већина авионских летова отказана.

Североисток Сједињених Америчких Држава погодила је снежна олуја праћена ветром орканске снаге, поплавама и великим сметовима у којој су три особе изгубиле живот. Више од милион људи остало је без струје.

Већина авионских летова је отказана. У области Нове Енглеске приобални појас је поплављен. Школска настава је прекинута у неколико савезних држава. Метеоролози предвиђају да ће у том региону снег падати до понедељка.

У Њујорку је пало више од пола метра снега, а у граду Монро, у истој држави готово метар. У њујоршком Централном парку, погинуо је човек на којег је пала поломљена грана. То је једна од три смрти изазване снежном олујом.

Већина авионских летова са три њујоршка аеродрома је отказана, а међународни аеродром у Филаделфији ради. Мештани се спремају и за евакуацију јер постоји опасност од поплава.

У Њујорку, градоначелник Мајк Блумберг наредио је затварање јавних школа.

На североистоку САД отказане су хиљаде летова, а путеви су на неким местима блокирани због снежних наноса или саобраћајних несрећа изазваних невременом.

"Ми смо ишли на брдо, када је аутобус проклизао. Дечаци су искакали, јер су мислили да је гума пукла. Онда смо се заглавили", рекао је студент Ашли Донели.

Због јаког ветра на већем делу источне обале САД-а, национална метеоролошка служба упозорила је на опасност.

У Портсмуту, у држави Њу Хемпшир, ветар је дувао брзином од 146 километара на час, а 100 километара на час у планинским крајевима држава Западна Вирџинија, Њујорк и Масачусетс.

Метеоролози предвиђају да ће у том региону снег падати до понедељка, да ће мећава трајати више од 24 сата и да ће пасти још најмање 20 центиметара снега.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару