Читај ми!

ИЗ ЧАСА У ЧАС

Хамас ослободио 12 талаца из Газе; Израел пустио 30 палестинских затвореника

Израелска војска саопштава да je Хамас ослободио 12 талаца из Појаса Газе, међу којима 10 Израелаца и два држављанина Тајланда. Израелска затворска служба потврдила је да је у замену, пустила 30 палестинских затвореника, међу којима 15 жена и 15 деце. Шеф израелске обавештајне агенције Мосад Давид Барни и директор америчке обавештајне агенције ЦИА Вилијам Бернс у Катару о новом продужењу примирја између Израела и Хамаса.

Хамас ослободио 12 талаца из Газе; Израел пустио 30 палестинских затвореника Хамас ослободио 12 талаца из Газе; Израел пустио 30 палестинских затвореника

Израел није званично потврдио да ће примирје са Хамасом бити продужено на још два дана иако су званичници Катара, САД и УН поздравили одлуку о продужењу примирја.

Хамас је саопштио да ће током дводневног примирја пустити још 20 талаца које је из Израела отео 7. октобра.

Четвртог дана примирја у Појас Газе је ушло 200 камиона помоћи и 4 цистерне са горивом, али из агенција УН које дистрибуирају помоћ кажу да недовољно помоћи стиже на север Газе која је претрпела највећа разарања у рату који траје више од 50 дана.

Ситуацију у Појасу Газе додатно отежавају киша и лоше време, а велики број цивила склониште тражи међу рушевинама зграда.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво