Турска опозиција се није договорила о јединственом противкандидату Ердогану

Турска опозиција није успела да се договори о јединственом кандидату за председничке изборе, па је тако Мухарем Инџе из странке Мемлекет одбио да повуче кандидатуру у корист Кемала Киличдароглуа из Народног савеза, пренео је турски "Хуријет".

Турска опозиција се није договорила о јединственом противкандидату Ердогану Турска опозиција се није договорила о јединственом противкандидату Ердогану

Председнички и парламентарни избори у Турској заказани су за 14. мај, а главни противник актуелног председника Реџепа Тајипа Ердогана је, према анкетама, јединствени кандидат из опозиционог Републиканског савеза – Киличдароглу.

На председничким изборима дозвољено је учешће четири кандидата, а многи опозициони активисти позивали су Инџеа да повуче кандидатуру, верујући да ће спречити Килиџароглуа да победи у првом кругу и узети део гласова опозиције за себе.

Одговарајући на ове оптужбе, он је за Хуријет рекао да није само незадовољан актуелном влашћу, већ и опозиционим блоком, и да намерава да се бави политиком.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво