Читај ми!

Ухапшена сестра последњег шефа Коза ностре, белешке у фотељи са инструкцијама мафији

Сестра Матеа Месине Денара - последњег кума сицилијанске мафије, ухапшена је због тајних белешки пронађених у фотељи породичног дома. Белешке садрже инструкције сарадницима ова мафијашке групе.

Сестра недавно ухапшеног Матеа Месине Денара који је у медијима добио надимак "последњи кум сицилијанске мафије" - Розалија, ухапшена је након што је полиција претресом њене куће у Кастелветрану на Сицилији пронашла белешке које је њен брат користио за инструкције сарадницима у криминалним радњама. 

Италијанска полиција је саопштила да су ручно написане поруке и инструкције Матеа Месине Денара пронађена у фотељи куће његове сестре Розалије.

"Оптужен сам да сам члан мафије, у овом тренутку то сматрам то чашћу", написао је својеручно Матео Денаро на једном од папирића које је полиција пронашла. 

Према извештајима инспектора у Кастелветрану, Розалија Месина Денаро, помагала је  брату да избегне хапшење 30 година и деловала је у његово име као веза са осталим члановима мафије. 

Денаро је током скривања управљао криминалним радњама путем пронађених белешки, пружајући тиме упуте осталим члановима организације о даљим корацима у обављању задатака.

"Розалија Месина Денаро била је особа од апсолутног поверења шефа мафије. Она је управљала мрежом инструкција преко којих је Денаро испоручивао наређења другим сарадницима", рекао је Алфредо Монталто, судија који је наредио њено хапшење.

Денаро се у неким од списа хвалио да је шеф сицилијанске мафије, а себе је видео као жртву, човека кога прогањају правда и држава.

"Сваки пут када дође до новог хапшења, све више људи пати у овој земљи. Увек када некога ухапсе, нашој заједници се придружи већи број људи који не прихватају неправду. То смо ми, и једног дана ће, уверен сам, све то бити препознато и историја ће нам вратити оно што су нам у животу узели", навео је у једној од белешки "последњи кум сицилијанске мафије".

"Ми, зли, они... добри"

Матео Денара ухапшен је у једној приватној клиници у Палерму 16. јануара, где се лечио од тумора под лажним именом Андреа Бонафиде. 

Према исказима мафијашких доушника, Денаро, с надимком Дијаболик, починио је неке од најозлоглашенијих злочина, укључујући бомбашке нападе 1992. године када су убијене судије за борбу против криминала Ђовани Фалконе и Паола Борселина. 

Италијанска полиција сматра да је Денаро одговоран и убиство дванаестогодишњег Ђузепеа Ди Матеа, 1996. године, иначе сина мафијаша који је постао заштићени сведок у једном од судских процеса.

"Прогањани смо као зликовци, третирани као да нисмо део људске расе, постали смо етничка група коју треба избрисати. Лажима су закопали нашу земљу. Ми, зли, они... добри", писао је Деанаро.

Розалија је чувала и извештаје о здравственом стању шефа сицилијанске мафије.

Денаро је у затвору у италијанском граду Л'аквила, са веома строгим обезбеђењем, а познато је и то да је примио прву дозу хемотерапије.

Након смрти Салватореа Рине, који је важио за "боса над босовима", Денаро је сматран најопаснијим вођом Коза ностре.

петак, 27. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи