Роџер Вотерс за Си-Ен-Ен: Прочитајте мало, Тајван је део Кине

Један од оснивача легендарног Пинк Флојда, у интервјуу за Си-Ен-Ен, брани неке од својих политичких порука на концертима, као што је укључивање председника САД Џоа Бајдена у пројекцију слајдова "ратни злочинци".

Роџер Вотерс никада није био стидљив кад је реч о изношењу политичких ставова, а његова турнеја "Ово није вежба" почиње поруком на великим екранима: "Ако сте један од оних ‘Волим Пинк Флојд, али не могу да поднесем Роџерове људe из политике, можда би било добро да се торњате у бар’".

"Бајден потпирује ватру у Украјини, за почетак – то је огроман злочин", каже Вотерс на питање зашто је додао Бајдена у категорију ратних злочинаца.

"Зашто Сједињене Државе не охрабре [Володимира] Зеленског, [украјинског] председника, да преговара, отклањајући потребу за овим ужасним, ужасним ратом који убија… Не знамо колико Руса", додаје Вотерс.

На опаску новинара Си-Ен-Ена да је "окренуо ствари наопачке" тако што је "окривио страну која трпи инвазију", Вотерс му је узвратио да треба да погледа у прошлост.

"Оно што треба да урадите је да погледате у историју и можете да кажете. Могло би се рећи да је све почело 2008. Овај рат је у суштини реакцијa на поступке НАТО-а који се гура право до руске границе, што су обећали да неће учинити када је [Михаил] Горбачов преговарао о повлачењу СССР-а из целе Источне Европе", наглашава Вотерс.

Такође је одбацио коментар новинара да су Американци "ослободиоци".

"Ушао си у Други светски рат због Перл Харбора. Били сте потпуни изолационисти. Хвала Богу, што су Руси до тада већ победили у крвавом рату. Двадесет три милиона Руса је умрло, штитећи тебе и мене од нацистичке претње", узвратио је Вотерс.

"Предложио бих вам да одете и прочитате још мало и покушате да схватите шта би САД урадиле да Кинези поставе нуклеарне ракете у Мексико и Канаду", додао је Вотерс.

На наводе новинара Си-Ен-Ена да су Кинези "тренутно превише заузети окруживањем Тајвана", Вотерс је узвратио ставом да је Тајван део Кине.

"То је апсолутно прихваћено од целе међународне заједнице од 1948. године. Ако не знаш, значи да не читаш довољно. Ви верујете у пропаганду своје стране. Не можете разговарати о људским правима и Тајвану а да заправо не читате", напоменуо је Вотерс.

Додао је и да Кинези нису извршили инвазију на Ирак и убили милион људи 2013. године.

уторак, 16. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару