Полемике око краљице карневала

Због одлуке да у Рију краљица карневала буде седмогодишња девојчица, побунили су се активисти за заштиту права детета. Кажу да је недопустиво да дете преузме улогу секс симбола током традиционалног представљања најбољих бразилских школа самбе.

Још једно дете узрок је бурних полемика у држави, овог пута у Бразилу. Због одлуке да краљица карневала у Рију буде седмогодишња девојчица, побунили су се активисти за заштиту права детета.

Кажу да је недопустиво да дете преузме улогу секс симбола током традиционалног представљања најбољих бразилских школа самбе.

Одржавање параде, која сваке године привлачи милионе љубитеља из целог света, под знаком је питања.

Жулија Лира, рођени је таленат за плес и с разлогом је заштитни знак школе самбе Вирадуро, једне од десетак најбољих које учествују у карневалу у Рију. Не крије да је радује што је баш она изабрана.

Титулу краљице до сада су добијале бразилске лепотице, које се нису устручавале да покажу шта им је природа подарила.

Уосталом, краљица карневала друго је име за дежурни секс симбол, па бразилски активсти за заштиту права најмлађих сматрају да је лоша порука да се деца у бразилском друштву третирају као сексуални објекти.

Међутим, отац девојчице коју су назвали и бразилском Ширли Темпл, не види у чему је проблем.

"Мушкарац који гледа у седмогодишњу девојчицу и осети било коју врсту узбуђења, стварно треба да иде код психијатра. Тамо му је место, а не на карневалу", рекао је отац Марко Лира.

Школа самбе, чији је Жулија члан, тврди да ће девојчица бити у одговарајућој одећи, а не разголићена, и да је способна да издржи осамдесет минута лудог и непрекидног плеса на бразилској летњој жеги.

Коначну одлуку да ли ће Жулија бити краљица, донеће суд у току идуће недеље, пред сам почетак чувеног карневала.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
21° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару