Због коронавируса одложен повратак на посао у Кини

У Кини и свету наставља се борба са епидемијом вируса корона. Око 160 милиона људи ипак се неће вратити на посао после празника. Радиће само апотеке, прехрамбене продавнице и хотели. У Кини је од последица инфекције тим вирусом умрло више од 1.700 људи, а заражено је преко 70.000. Са крузера који је у карантину у луци Јокохами евакуисано је 400 америчких држављана.

Приоритет у покрајини Хубеј је обезбедити довољно залиха медицинског материјала и особља како би борба против вируса била што успешнија.

"Користимо механизам заједничке превенције и контроле, и тако јачамо медицинску службу у покрајини Хубеи. Започели смо обуку медицинских радника у на националном нивоу, и за лекаре у сеоским срединама. Инструкције се могу видети и преко интернета'', истакао је Џу Хонгминг, помоћник директора Одељења за базишту здравствену заштиту Националне здравствене комисије.

У Вухану је отворено више привремених болница где су пацијенти са блажим симптомима болести.

Како би лакше поднели карантин, организоване су лагане вежбе, па и учење етничког плеса.

"Одабрала сам неке лагане кораке јер у противном не би вежбали, не би могли да их науче. Желела сам да заплешем са сваким од њих'', рекла је Ипаре Ехмет, медицински радник из Синђанга.

Једна пацијенткиња је испричала како им је речено да ће једна дивна дама да их мотивише да плешу, и да су сви пристали.

После празника због кинеске Нове године, 160 милиона Кинеза требало би да се данас врати на посао, а власти инсистирају да становници покрајине Хубеј и даље остају код куће.

Како је најављено, све компаније ће остати затворене осим апотека, хотела, продавница хране и медицинских установа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи