Путин Макрону: Неосноване оптужбе против Русије због Скрипаља

Руски председник Владимир Путин рекао је свом француском колеги Емануелу Макрону, током телефонског разговора, да су неосноване оптужбе да Москва стоји иза тровања бившег двоструког шпијуна Сергеја Скрипаља и његове кћере Јулије у Британији, саопштио је Кремљ.

Емануел Макрон је пожелео Русији успех у њеној политичкој, демократској, економској и друштвеној модернизацији, након што је Путин освојио још један мандат на председничким изборима у Русији, пренео је раније АП.

У телефонском разговору са Путином, Макрон је потврдио своју посвећеност конструктивном дијалогу између Русије, Француске и Европе, саопштено је из француске председничке канцеларије.

Макрон је позвао руске власти да расветле одговорност око тровања бившег руског шпијуна Сергеја Скрипаља у Британији и чврсто поврати контролу над потенцијалним програмима који нису пријављени Организацији за забрану хемијског оружја.

Макрон је, такође, изразио забринутост због ситуације у северном сиријском граду Африну и источној Гути, позивајући Русију да да све од себе да сукоби и страдање цивила у тим подручјима престану.

Победу Путину је честитао и турски председник Реџеп Тајип Ердоган. Двојица преседника су такође разговарала о сукобима у Сирији и у том контексту указали на ефикасну сарадњу Москве и Анкаре у напорима да се та криза реши, додаје се у саопштењу Кремља, а преноси Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи