Пронађено тело пилота палог швајцарског авиона

Швајцарске спасилачке службе данас су пронашле тело пилота чији је борбени авион пао пре два дана у швајцарским Алпима, саопштиле су власти те земље.

Тело пилота је пронађено у близини олупине која је лоцирана јуче у близини места Сустен у централној Швајцарској, наводи се у саопштењу швајцарске владе.

Идентитет пилота није објављен, већ само да је био 27-годишњи професионални војник и да је његова породица обавештена о несрећи.

Војни истражни органи покушавају да утврде узрок пада борбеног авиона швајцарских ваздухопловних снага.

Швајцарске власти су привремено забраниле прелетање локације пада војног авиона на висини испод 3.000 метара.

Авион једносед Ф/А-18Ц је у понедељак полетео из војне базе у Меирингену у склопу летачке обуке.

Пилот је одговорио на прву поруку из базе, али не и на другу, кад је авион проглашен несталим и кренула је потрага за њим.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи