Анкара: Не прихватамо примирје са Курдима ни под којим условима

Турска не може да успостави равноправне односе са терористичком организацијом, поручује министар за европске послове те земље Омер Челик, мислећи на курдске јединице које имају подршку САД.

Званична Турска саопштила је да "не прихвата" примирје са курдском полицијом, за које САД тврде да је договорено, изјавио је турски министар за европске послове Омер Челик.

"Не прихватамо склапање примирја, прекид ватре или компромис ни под којим условима, између Турске и курдске полиција", поручио је Челик и истакао да је "Турска суверена, легитимна земља", пренела је турска агенција Анадолија.

Челик је рекао да Турска не може да успостави равноправне односе са "терористичком организацијом", мислећи на курдске јединице које имају подршку САД, преноси АФП.

Амерички званичник је почетком недеље изјавио за АФП у Вашингтону да су турски и курдски званичници "постигли ширу сагласност" да се зауставе борбе на територији Сирије.

Турска је прошле недеље покренула двоструку офанзиву против такозване Исламске државе и курдске полиције у северној Сирији.

После турских сукоба са Курдима прошле недеље, САД су позвале на прекид ватре и заједничко усмеравање снага против припадника Исламске државе.

Турска види курдску милицију као изданак забрањене Курдистанске Радничке партије (ПКК) која води рат против Турске од 1984. године.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи