Пуцњава у Луизијани, убијена три полицајца, осумњичени ликвидиран

Три полицајца су убијена у пуцњави у Батон Ружу у Луизијани, а тројица су рањена. Осумњичени убијен током потере. Дописник РТС-а из Вашингтона каже да је у питању напад из заседе, да је циљ нападача био убиство полицајаца. Нападач идентификован као Гевин Лонг, преносе медији.

23.00 - Нападач у Батон Ружу идентификован као Гевин Лонг, преноси Ројтерс.  

22.10 - Верујемо да је убијени био једини нападач у Батон Ружу, рекао је директор полиције Луизијане.

21.10 - Председник САД Барак Обама осудио напад, поручивши да је то дело кукавица.

20.05 - Трећи рањени полицајац је ван животне опасности, саопштено је из локалне болнице.

19.30 - Идентитет нападача још није утврђен. Полицијски извори наводе да је у питању чин унутрашњег тероризма, каже дописник РТС-а из Вашингтона.

19.15 - Један рањени полицајац у тешком стању, други је стабилно, наводе из шерифове канцеларије. Још се не зна здравствено стање трећег полицајца.

18.40 - Полицијски робот проверава место пуцњаве због сумње да је постављен експлозив, преноси Ројтерс.

18.35 - Један осумњичени ликвидиран током потере, каже портпарол полиције.

17.55 - Убијена су три полицајца, рекао је градоначелник за Ен-Би-Си, преноси Ројтерс.

17.45 - Укупно је рањено седам полицајаца, а страхује се да је троје преминуло од задобијених повреда, рекао је за Си-Ен-Ен извор близак истрази.

17.25 - Два полицајца су убијена у пуцњави, јавља Ројтерс позивајући се на локалне медије. 

Маскирани нападач отворио је ватру на полицију у Батон Ружу, у Луизијани. Према наводима медија, погодио је шест полицајаца, а три су подлегла повредама, а тројица су рањена. Осумњичени је ликвидиран током потере. Иако се раније јављено да су питању три нападача, директор полиције савезне државе Луизијана каже да се верује да је у питању била само једна особа.

Један рањени полицајац је у тешком стању, док су друга двојица ван животне опасности, саопштено је из локалне болнице.

Полицији је уочи напада јављено да "сумњива особа хода улицом Ерлајн Хајвеј са пушком у рукама", навели су полицијски извори телевизијској мрежи Си-Ен-Ен.

По изласку на лице места, полицајци су упали у заседу најмање једног нападача, рекао је за Ен-Би-Си њуз градоначелник Батон Ружа Кип Холден.

Медији су раније јавили да је око 20 полицајаца у потери за нападачем, као и да је хеликоптер надлетао подручје око места пуцњаве.

Један очевидац је рекао да је нападач маскиран мушкарац, обучен у црно.

Председник САД Барак Обама осудио је напад на полицајце у Луизијани, поручивши да је то дело кукавица.

"Нема оправдања за насиље према полицајцима. Ово је дело кукавица који не говоре ни у чије име", истакао је Обама.

Пуцњава се догодила око девет сати изјутра по локалном времену, а ситуација је стављена под контролу до поднева, саопштила је канцеларија шерифа.

Из полиције су замолили грађане да пријаве било шта сумњиво што примете на локацији на којој је дошло до пуцњаве, а која се налази само километар и по од седишта локалне полиције.

У Батон Ружу су пре недељу дана одржани вишедневни протести против полицијског насиља у том и другим америчким градовима, након што су полицајци пуцали и убили 37-годишњег Афроамериканца, иначе оца петоро деце.

На једном од протеста поводом тог убиства је у Даласу нападач је отворио ватру на беле полицајце који су обезбеђивали протест и убио петорицу.

Дописник РТС-а из Вашингтона каже да се могло наслутити да ће доћи до напада јер су у уторак ухапшене три млађе особе код којих је пронађено оружје, док је четврта особа побегла. Није познато да ли та особа има везе са данашњим нападом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару