Талачка криза у Јеревану, убијен полицајац

Један полицајац је убијен, а двојица су рањена када су наоружани људи заузели полицијску базу у Јеревану, саопштила је јерменска Служба националне безбедности, јавља Тас. Обавештајна служба негира устанак у Јеревану. Нападачи, који се доводе у везу са опозиционим лидером Жираиром Сефиљаном. траже оставку председника Сержа Саргсјана.

Јерменска Служба националне безбедности саопштила је да су специјалне снаге ослободиле два таоца и да јерменска полиција у потпуности контролише ситуацију и предузима све потребне мере да је реши.

Напад је почео када је наоружана група камиона пробила капију и заузела зграду.

Медији су известили да нападачи траже да буде пуштен на слободу опозициони политичар Сефиљан који је прошлог месеца ухапшен због поседовања оружја као и оставку председника Саргасјана.

"Тражимо пуштање Жираира Сефиљана, слушаћемо само његова наређења. Саргсјан мора да поднесе оставку," написао је један од нападача на Фејсбуку.

Навео је да су двојица полицијских функционера, заменик шефа полиције генерал-мајор Вардан Егиазарјан и заменик шефа полиције Јеревана пуковник Валери Осипјан међу таоцима, а да је један од нападача озбиљно рањен.

Нападачи су такође поставили видео-снимак на Фејсбуку у коме позивају Јермене да изађу на улице и устану против владе.

На снимку се види неколико људи наоружаних калашњиковима и неколико талаца у полицијској станици.

"Ово радимо због вас, народе изађи на улице," каже нападач Арег Курегјан на снимку.

Сефиљан је, иначе, један од учесника у нагорно-карабашком сукобу, а оптужен је за организовање криминалне групе и незаконито поседовање оружја.

Полиција је саопштила да су почели преговоре са нападачима. Такође су истакли да су нападачи покушали преко друштвених мрежа напад да представе као општу оружану побуну.

У саопштењу се наводи и да владина тела нормално функционишу, док полиција обавља свој посао заштите јавног реда и мира и пружања безбедности.

Полицијски аутомобили, оклопна возила и војни камиони у потпуности су блокирали прилазе полицијске базе коју су заузели опозиционари, на улазу у четврт Ееребуни из централног дела Јеревана.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару