Maсовна туча на гробљу у Москви, троје мртвих

Tри особе су погинуле, а више десетина је повређено у масовној тучи на Хованском гробљу у Москви, саопштила је полиција. Најмање 400 људи учествовало у тучи, а већина њих су мигранти наоружани палицама и металним шипкама.

Званичници су навели да је најмање 23 људи хоспитализовано и да су четири особе у критичном стању.

У тучи је учествовало око 400 људи, а изгредници су користили ватрено оружје, лопате, челичне и бејзбол палице, јавила је руска агенција Интерфакс.

Двоје људи је страдало када их је ударио аутомобил у којем су се налазиле три оружане особе које су бежале са лица места, још једна особа погинула је од ватреног оружја.

Портпаролка московске полиције Софија Хотина саопштила је да је у конфликту који је локализован, повређено десет особа, а да је приведено 50.

Како наводе московски медији, позивајући се на истражне органе, до туче је дошло јер илегални мигранти из Азије "нису поделили територију опслуживања гробља". Ројтерс јавља да је реч о тучи између етничких група, а очевици кажу да су се припадници двеју група сукобили због контроле над уносном делатношћу пружања погребних услуга.

Британска агенција наводи, позивајући се на РИА Новосити, да је званичник гробља рекао како су људи из руских севернокавкаских региона Чеченије и Дагестана напали мигранте из бивших совјетских република Узбекистана и Таџикистана који тамо раде, у покушају да им преузму посао.

Позивајући се на полицијске изворе, Тас је објавио да међу приведенима има Чечена, Дагестанаца, Узбекистанаца и Таџикистанаца.

Руска агенција навела је да је сукоб избио у близини централног улаза и да полиција није могла да користи оружје у маси, а шеф московске полиције Анатолиј Јакуњин, који је дошао на место сукоба, рекао је да "припадници органа реда чине све што могу како би пронашли све учеснике сукоба".

 

 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи