Пронађена још два дела несталог малезијског авиона

Влада Малезије саопштила је да су још два дела, нађена код Јужне Африке и Острва Родригес код Маурицијуса, "скоро сигурно" са авиона на лету 370. Тиме је до сада пронађено укупно пет делова за које се верује да су са несталог малезијског авиона.

Авион са 239 људи је мистериозно нестао пре више од две године, а обимно претраживање огромне површине Индијског океана није донело резултат.

Иако је откриће остатака подстакло тврдњу власти да је авион пао негде у Индијском океану, делови до сада нису донели ни наговештај где је тачно и зашто је авион пао.

Министар саобраћаја Лиоу Тионг Лаи је рекао да су два новонађена комада поклопац мотора с делом знака "Ролс-Ројс" и део врата ормана из кабине авиона, први део из унутрашњости летелице нађен до сада.

Међународни тим стручњака који је у Аустралији прегледао остатке, закључио је да су оба комада делови "боинга 777", рекао је министар, додавши да су то "готово сигурно" делови несталог авиона "Малејжа ерлајнса".

Свих пет комада нађено је на различитим местима широм Индијског океана.

Прошле године је најпре нађен део врха крила код француског острва Реунион, а у марту су истражитељи потврдили да су два комада нађена код обале Мозамбика и да су такође готово сигурно с тог авиона.

Авион је нестао 8. марта 2014. године док је летео из Куала Лумпура за Пекинг.

Верује се да је пао летећи у сасвим супротном смеру, негде у удаљеном делу јужног Индијског океана, око 1.800 километара од западне обале Аустралије. Власти су предвиђале да ће остатке авиона који не потону на дно океана, струје донети до источне обале Африке.

До сада су екипе пречешљале више од 105.000 квадратних километара океанског дна без успеха. Очекују да ће читаво подручје прегледти до краја јуна.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 21. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи