Војна парада проруских активиста у Доњецку

Две хиљаде проруских активиста на истоку Украјине је, упркос противљењу ОЕБС-а, одржало војну параду у Доњецку поводом Дана победе над нацистичком Немачком.

Војни представник проруских активиста Алексадар Воронин рекао је да је изложено 45 врста војне опреме, међу којима тенкови, оклопна возила, противракетни системи и ракете типа "град".

Агенција Франс прес јавила је да је око 10.000 мештана присуствовало паради на којој се видео и портрет бившег совјетског лидера Јосифа Стаљина.

Војна парада је одржана упркос противљењу Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС), која је прошле недеље подсетила да је тешко наоружање забрањено на том подручју у складу с мировним споразумом из Минска.

Шеф мисије ОЕБС-а у Украјини Александер Хуг оценио је параду као кршење мировног споразума, додајући да парада као таква не предстаља кршење већ присуство оружја на том подручју.

У двогодишњим сукобима украјинске војске и проруских активиста погинуло је више од 9.200 људи, а више од 1,5 милиона је расељено.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи