Израел одговoрио на ракетни напад из Газе

Израелска војска је саопштила да је напала положаје палестинског покрета Хамас као одговор на ракетни напад из Газе.

Сирене су се огласиле на југу Израела рано јутрос, упозоравајући на долазећу ракету. Једна је пала у отворено поље, а повреда и штете није било.

Војска је саопштила да се осветила ваздушним ударима против исламског Хамаса који влада појасом Газе. Палестински медији јављају да ни тамо није било рањених.

Припадници Хамаса испаљивали су гранате на Израел у последња три дана што је изазвало одмазду Израела, навела је агенција АП.

Палестински напади су се појачали након што је израелска војска у четвртак открила тунел за нападе на Израел прокопан испод границе с појасом Газе.

Хамас је током 50 дана рата у лето 2014. године користио тунеле да напада Израел и испалио хиљаде ракета.

Најновија размена ватре је најозбљнија од окончања тог рата.

Египат посредује да се обнови примирје, саопштили су у четвртак и Израел и Хамас. Та земља је и раније посредовала успостављању затишја између две стране.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи