Мароко, затвор за брата организатора напада у Паризу

Суд у Рабату је осудио на две године затвора брата осумњиченог организатора терористичких напада у Паризу Абделхамида Абауда, пошто га је прогласиo кривим за оправдавање тероризма.

Јасин Абауд, према речима свог адвоката, није знао за активности свог брата, који је убијен у полицијској рацији само неколико дана после напада 13. новембра у Паризу, у којем је погинуло 130 људи, пренела је агенција АФП.

Мароканска обавештајна служба је помогла француским истражитељима да уђу у траг Абделхамиду Абауду, 28-годишњем Белгијанцу мароканског порекла, који се појављивао у видео-снимцима такозване Исламске државе и био повезан са више планова за нападе у Европи.

Мароканске власти, које су појачале безбедност да би спречиле терористичке нападе попут оних изведених у Тунису, саопштиле су да су од 2002. разбиле 152 терористичке ћелије, укључујући 31 повезане са џихадистима у Ираку и Сирији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи