Индија, у експлозији бомбе четворо мртвих

Најмање четворо људи погинуло је у експлозији бомбе кућне израде на којој су радили у својој кући у индијској савезној држави Западни Бенгал, где су у току напети локални избори, саопштила је тамошња полиција.

У тој експлозији у селу око 360 километара северно од Калкуте, у близини границе са Бангладешом, такође је повређено шест људи, пренела је агенција АФП.

Полиција истражује зашто су грађани правили бомбу, али засад нико није ухапшен, изјавио је управник полиције Западног Бенгала Ануж Шарма.

У Западном Бенгалу у четвртак треба да се одржи последњи круг локалних избора. У том делу Индије чланови ривалских странака понекад постављају бомбе ручне израде како би заплашили гласаче уочи гласања.

Индијске власти су у Западном Бенгалу због избора распоредили додатне полицијске снаге.

Премијер те индијске савезне државе Мамата Банерџи ће се на изборима суочити са ривалима из левичарских странака, као и хиндуистичком националистичком странком Баратија Џаната, која влада на националном нивоу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи