Давутоглу наредио обарање руског авиона?

Турски премијер Ахмет Давутоглу признао је да је лично издао наређење да се обори руски авион, објавио је канадски портал "Тинк пол".

"Нисмо желели да се ово догоди, али свако мора да поштује права Турске да брани своје границе", рекао је Давутоглу, а пренео Спутњик.

Давутоглу је, током састанка са члановима своје Партије правде и развоја (АКП) рекао да су "упркос свим упозорењима, морали да оборе летелицу", навео је канадски портал.

"Турске оружане снаге су извршиле наређења која сам лично издао", рекао је турски премијер, наводи Тинк пол.

У настојању да се, такорећи, спусти лопта на земљу, турска војска издала је саопштење за руске војне аташее.

Како се наводи, Сухој 24 је оборен пошто није реаговао на упозорења, а уложени су и велики напори да се пилоти пронађу и спасу.

Турска војска је истакла да су звали и војне званичнике у Москви и да је изражена спремност за "сваку врсту сарадње".

У међувремену, Кремљ је саопштио да и даље чекају разумно објашњење од званичне Анкаре за обарање војног авиона.

"И даље чекамо на реалистично објашњење од турске стране", рекао је Песков на конференцији за штампу у Москви, а пренео је Ројтерс.

"Јасно је да ће поправљање огромне штете по билатералне односе између Русије и Турске представљати екстремно тежак задатак", додао је Песков.

Иначе, руско Министарство пољопривреде је јутрос појачало контролу увоза хране и пољопривредних производа из Турске. Упркос томе, Русија не разматра увођење санкција или ембарга на увоз турске хране, истакао је Песков.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи