Читај ми!

Ухапшени осумњичени организатори бекства Ел Чапа

Мексичке власти ухапсиле су шест особа осумњичених да су помогле нарко-босу Хоакину Ел Чапу Гусману да у јулу побегне из затвора. Mеђу њима је и зет бегунца за ког се верује да је организовао целу акцију.

Државни тужилац Арелиј Гомес изјавио је на конференцији за новинаре да је међу ухапшенима и пилот који је Гусмана пребацио авионом у град после бекства, преноси Танјуг.

Гомес је навео да је Гусманов зет организовао бекство 11. јула, пренеле су агенције.

Неименовани мексички званичник изјавио је јуче за Си-Ен-Ен да је прошле недеље Гусман бежећи од мексичких специјалаца пао са омање литице и том приликом сломио ногу и повредио лице.

Потера за Ел Чапом покренута је када су га специјалци 9. октобра приметили у близини града Косала, у планинама савезне државе Синалоа.

Са њим је тада била једна девојчица, па специјалци нису желели да ступе у акцију, рекао је извор, који је додао да су они кренули у потеру кад су га видели без детета.

У тренутку кад су му се специјалци приближили, Гусман је пао са литице. Његови телохранитељи су појурили до дна литице, однели Ел Чапа и нестали у густој шуми, тако да специјалци више нису могли да их уоче.

Гусман је милијардер и шеф моћног мексичког нарко-картела "Синалоа", који је завршио у затвору у фебруару 2014. године, након што су га ухапсиле специјалне снаге на северозападу Мексика.

Ел Чапо је 11. јула ове године побегао из тог затвора са максималним обезбеђењем након што су припадници његовог картела ископали 1,5 километра дуги тунел. На снимкама са надзорних камера се може видети како нарко-бос нестаје кроз рупу ископану на дну туш-кабине и нестаје у тунелу.

Мексички званичници су се 2014. хвалили тиме што је Гусман ухваћен, истичући то као показатељ да добијају рат против нарко-картела. Његов бег у јулу је, међутим, поново изазвао панику код власти, као и оштру критику јавности поводом раширене корупције.

Гусман је већ једном раније побегао из затвора 2001. године, кад су га на слободу изнели у корпи за прљав веш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару