Читај ми!

Руси уништили командни центар сиријских исламиста

У ваздушним ударима, руски авиону су комплетно уништили командни центар сиријске исламистичке групе "Џаиш Ал Фат" у провинцији Хама, саопштио је портпарол руског министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков, преноси "Тас".

"У североисточном делу Кафер Зеита, у Хами, бомбардери Сухој Су-24 напали су командни центар који припада терористичкој организацији "Џаиш Ал-Фат", преноси Танјуг.

Ваздушни напади су резултирали потпуним уништењем командом јединица те организације (која је у саставу исламистичких група које предводи Ал Нусра фронт - сиријски огранак Ал Каиде) у региону и екстермисти су морали да побегну из те области", навео је Конашенков.

Агенција Тас додаје да су авиони руске авијације, у протеклих 24 сата, у Сирији наставили са ваздушним ударима на инфраструктурним објектима Исламске државе.

Са аеродрима Хмеимим, руски бомбардери су имали 39 летова и извршили 60 напада на 51 циљ у провинцијама Хама, Латакиа, Дамаск и Алепо", рекао је Конашенко и додао да су уништена укупно четири командна центра, шест складишта муниције, минобацачка батерија, два подземна бункера и 32 теренска кампа терориста.

Тас такође преноси сазнања руског Министарства одбране да команданти терористичке организације Џабхат-ан-Нусра прете Сиријцима да ће пуцати и убити чланове њихових породица, уколико одбијају регрутацију.

"Сиријски екстремисти терористичких група демонстрирају масовно дезертерство на истоку и североистоку земље. У провинцијама Идлиб и Хама команданти терористичке организације Џабхат-ан-Нусра прете локалним људима да ће убити њихове породице уколико мушкарци одбију присилну регрутацију", наводи Конашенко.

Најмање 40 бораца Исламске државе погинуло је у ваздушном нападу на њихов конвој у сиријској провинцији Хама, саопштила је Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону.

У ваздушном нападу који је извршен у суботу, уништено је и 16 возила DС у конвоју, навела је сиријска невладина организација за људска права, која се за своје извештаје ослања на широку мрежу извора на терену, пренео је Ројтерс.

Опсерваторија је додала да је конвој ИD бомбардован само што је напустио град Рака, де факто "престоницу" те џихадистић;ке групе.

У сиријској провинцији Рака, екстремисти Исламске државе најавили су потпуну мобилизацију мушкараца старости, од 14 година, јавља Тас.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару