Читај ми!

Сирија, командант Ал Каиде убијен у ваздушном удару

Један високи командант Ал Каиде и још два борца погинула су у бомбардовању на северу Сирије, саопштила је група за мониторинг, не наводећи да ли су ваздушни удар извели авиони коалиционих или руских снага.

Сиријска опсерваторија за људска права са седиштем у Лондону саопштила је да је Абдул Мохсен Абдала Ибрахим ел Чарех, познат као Санафи ел Наср, погинуо у четвртак у ваздушном удару близу северног сиријског града Дана, заједно са још једним Саудијцем и једним Мароканцем, члановима Фронта Ел Нусра, локалног огранка Ал Каиде, преноси Танјуг.

Џихадисти на друштвеним мрежама наводе да је Ел Чарех убијен у нападу америчке беспилотне летелице, пренео је АП.

Опсерваторија је, такође, известила да је сиријска војска, уз подршку Хезболаха и иранских бораца, напредовала у свом настојању да поново успоставе контролу над територијом северно од Алепа, коју држе исламисти.

Војска и њени савезници, заузели су три села у жестоким борбама у којима је погинуло најмање 17 исламиста и осам припадника режимских снага.

Офанзива је почела у петак, а војска и њени савезници, такође, настоје да поново заузму делове северних провинција Хама, Идлиб и Латакија, као и подручја северно од градова Хомс, престонице Дамаска и јужне провинције Дера на северозападу Сирије, навео је Ројтерс.

Група за мониторинг јавила је и о жестоким борбама око града Талбиса, северно од Хомса, који руски авиони жестоко бомбардују већ две седмице.

У протеклих 48 сати, према подацима ове групе, најмање 72 људи, укључујући 31 жену и дете, погинуло је у нападу у Хомсу.

Русија извела 39 летова, погођено 49 циљева ИД

Руски авиони у Сирији извели су у протекла 24 сата 39 летова и гађали 49 објеката инфраструктуре Исламске државе, саопштио је портпарол руског министарства одбране генерал мајор Игор Конашенков.

У нападима руске ваздухопловне снаге су уништиле оклопна возила терориста у Сирији, као и базу за њихову обуку, где су страни инструктори обучавали бомбаше самоубице, рекао је Конашенков.

Локално становништво из подручја која привремено контролишу екстремисти пружа помоћ руским снага пошто информишу сиријску извидницу, додао је портпарол руског министарства, пренео је Тас.

Од 30. септембра руске ваздухопловне снаге изводе ударе на мете ИД у Сирији, која је у Русији забрањена као терористичка организација.

Руске снаге се састоје од више од 50 авиона и других летелица, а Русија не планира да учествује у копненим операцијама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару