Читај ми!

Руске крстареће ракете погодиле постројења џихадиста

Руске крстареће ракете испаљене са четири војна брода у Каспијском мору погодиле су инфраструктуру Исламске државе у Сирији, потврдило је руско Министарство одбране, јавља "Ројтерс". Исламска држава погубила два асирска хришћана.

Руско Министарство објавило је на свом сајту да су синоћ погођена постројења Исламске државе за производњу граната и експлозивних направа, командни центри, складишта муниције и кампови за обуку, пренео је Танјуг.

Сиријска војска започела је "велики напад" са циљем ослобађања градова и села која трпе због тероризма, изјавио је командант сиријске војске, генерал-потпуковник Али Абдулах Ајуб за државну телевизију.

Ројтерс додаје да су копнене снаге сиријске војске и савезничка милиција уз подршку руских ваздушних удара, покренуле данас офанзиву против побуњеника у стратешки важној равници Ал Гхаб, у северозападној Сирији недалеко од Хомса.

Директор Сиријске опсерваторије за људска права Рами Абдулрахман рекао је да је сиријска војска на мети имали подручја под контролом побуњеника и да су гађали ракетама земља - земља, док су област бомбардовали руски авиони.

Док је Исламска држава била мета ваздушних удара руских војних авиона, џихадисти немају упориште у области западне Сирији која је циљана у нападима јуче и данас.

Абу ел Бара Ел Хамави из побуњеничке групе Аџнад ел Шам тврди да су руски авиони бомбардовали од зоре и да то није први пут да су Руси бомбардовали подручје, али да је ово био њихов најјачи напад.

"Постоји покушај режима да напредује, али је ситуација под нашом контролом", рекао је он.

Коалиција сиријских побуњеничких група, укључујући Ел Нусра фронт држе подручју од крајем јула прошле године, приморајући снаге Дамаска да се повуку.

У међувремену, екстремисти Исламске државе погубили су три асирска хришћана који су били међу 200 хришћана отетих почетком године на североистоку Сирије, саопштиле су две групе за људска права.

Иако су тројица мушкараца убијена крајем прошлог месеца, за ту вест се сазнало тек ове недеље пошто је објављен снимак њиховог погубљења, саопштила је опозициона сиријска Опсерваторија за људска права, са седиштем у Лондону.

Ту вест је потврдила и организација ''Асирска мрежа за људска права'', пренео је Ројтерс.

Обе организације навеле су да су мушкарци убијени пре две недеље на Курбан-бајрам.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 11. јул 2024.
35° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару