Читај ми!

Руски авиони погодили још девет мета ИД

Руско Министарство одбране саопштило је да су руски војни авиони у протекла 24 сата обавили 25 налета у Сирији и погодили девет мета Исламске државе, преноси Ројтерс.

Борбени авиони Су-34 и Су-24М учествовали су у нападима у последња 24 сата, при чему су погођене три мете ИД у провинцији Хомс, наводи се у саопштењу министарства, преноси Танјуг.

Руске војне операције у Сирији имају за циљ подршку сиријској војсци и уништавање терориста и екстремиста, рекао је новинарима у Москви портпарол Кремља Дмитриј Песков.

"Циљ наших операција јесте пружање подршке сиријској војсци у њеној борби против терориста и радикалних организација и сила", казао је Песков.

Руски напади у Сирији и даље изазивају незадовољство на Западу. Амерички секретар за одбрану Еш Картер сматра да Русија продубљује грађански рат у тој земљи.

Упоредио је напоре Москве да пружи подршку сиријском председнику Башару ел Асаду са везивањем за брод који тоне, пренео је Ројтерс.

"Спровођењем војне интервенције у Сирији на циљеве умерених група, Русија је продубила грађански рат", рекао је Картер током посете Шпанији.

Акција коју спроводи Русија наилази на критике и у Великој Британији. Шеф британске дипломатије Дејвид Хамонд је у интервјуу за Ројтерс оценио да Русија спроводи "класично асиметрично ратовање".

Раније су турске власти саопштиле да је руски авион повредио ваздушни простор те земље, због чега је турско ваздухопловство послало два авиона Ф-16 да га пресретну.

Русија је пре пет дана покренула војне операције против ИД у Сирији.

Лавров: Нико нам није рекао где оперише Слободна сиријска армија 

Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров изјавио је да је, за Москву, Слободна сиријска армија остала "фантомска група", јавила је руска новинска агенција Тас, пренео је Танјуг.

"Нико нам није рекао где оперише Слободна сиријска војска или где и како делују друге (војне) јединице умерене опозиције. Бићемо, чак, спремни да успоставимо контакт с њима уколико су, заиста, стварна оружана група патриотске опозиције која се састоји од Сиријаца. За сада, Слободна сиријска војска остаје фантомска група", рекао је Лавров на конференцији за новинаре.

Лавров је додао да је Москва позвала Вашингтон да објасни "шта је то и где оперише" и да је од америчког државног секретара Џона Керија затражио информације о групи и њеној команди.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
25° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару