Читај ми!

Посебна пажња питањима слободе изражавања и слободе медија

На годишњој конференцији ОЕБС-а о људским правима, српски шеф дипломатије и председавајући тој међународној организацији, Ивица Дачић рекао је да је Србија је посебну пажњу посветила питањима слободе изражавања и слободе медија.

"Питања попут владавине права, јачања институција за заштиту људских права, слободе вероисповести, слободе окупљања и удруживања, заштита националних мањина, су питања којима смо се интензивно бавили и организовали састанке", рекао је Дачић, наводи се у саопштењу, преноси Бета.

Дачић је рекао да је речи било и о "питањима жена и њихове улоге у оквиру све три димензије ОЕБС-а" и о "питањима рањивих друштвених група, као што је ЛГБТ популација", као и о младима.

"Као председавајућа ОЕБС-у, Србија је посебно посветила пажњу питањима слободе изражавања и слободе медија, о чему смо организовали и Конференцију у марту у Београду", рекао је Дачић а наводи се у саопштењу.

"Овај састанак представља одличну прилику да се оствари увид у резултате држава учесница на плану испуњења обавеза које произилазе из људске димензије, али и да се разговара о изазовима са којима се сви суочавамо", изјавио је Дачић.

Према његовим речима, "криза у и око Украјине је озбиљан изазов за европску безбедност".

"Последњих недеља, један број држава учесница ОЕБС-а, укључујући и Србију, суочава се са приливом огромног броја избеглица које долазе из ратом захваћених земаља, ирегуларних миграната са Блиског истока, а највише из Сирије", навео је Дачић

Дачић је такође рекао да ће "неке од тема овогодишњег скупа о људским правима бите посвећене и проблемима миграната, избеглица и расељених лица".

Српски министар спољних послова разговарао је и са шефом пољске дипломатије Гжегожем Шетином.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи