Читај ми!

Дел Понте: Асада ће стићи правда као и Милошевића

Правда ће стићи сиријског председника Башара ел Асада, чак и ако остане на власти после споразумног окончања рата, оценила је истражитељка УН за људска права Карла дел Понте, наводећи као пример случај Слободана Милошевића.

Башар ел Асад је председник, па хајде да се договарамо с институцијом председника, поручила је Карла дел Понте.

"Ако можемо да договоримо прекид ватре с председником, што да не? Али, после тога, правда ће га стићи", рекла је Карла дел Понте, преноси Танјуг.

"Сећате се, у бившој Југославији, Милошевић је био председник, одржани су мировни преговори у Дејтону и постигли су споразум? А Милошевић је још био председник, али правда је могла бити задовољена. То је само један пример из прошлости", рекла је Дел Понтеова, преноси Ројтерс.

Карла дел Понте била је главна тужитељка Хашког трибунала од 1999. до краја 2007. године.

Сада је чланица независне комисије УН за истраживање кршења људских права у Сирији током протекле четири године.

"Хитан приоритет је окончање рата", рекла је дел Понтеова, али је додала да се нада да ће један "ад хок" трибунал, као што су били судови за бившу Југославију и Руанду, могао да буде успостављен и за Сирију.

Дел Понте је рекла и да ће хиљаде сиријских избеглица које долазе у Европу "убрзати ситуацију", јер су европске државе суочене с проблемом који одмах морају да реше.

"То је велики притисак због трошкова. Политички, то је важно", рекла је дел Понтеова и додала: "Добродошле избеглице, добродошле у Европу!".
 

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи