Читај ми!

Сукоби полиције и избеглица на северозападу Турске

У граду Једрене на северозападу Турске дошло је до сукоба између полиције и избеглица, које скоро недељу дана настоје да стигну до грчке границе.

Локалне власти у Турској затвориле су у уторак главни пут за око 2.000 избеглица, углавном из Сирије, које желе да до Грчке стигну копном уместо да ризикују животе у претрпаним чамцима преко Егејског мора, преноси Танјуг.

Полиција је употребила пендреке како би растерала групу од око 300 људи, који су током дана покушали да прођу полицијски кордон.

"Отворите врата", узвикивала је група избеглица која је покушала да пробије полицијске барикаде.

Један од избеглица бацио је фекалије на полицајце, пренео је извештач АФП.

Атмосфера фрустрираности била је у супротности са атмосфером славља дан раније, када је полиција накратко отворила пут омогућавајући избеглицама да приђу неколико километара ближе својој дестинацији.

Око 1.000 избеглица, међу којима велики број деце, провеле су ноћ у шаторима поред пута, око 10 километара од грчке границе и 20 километара од границе са Бугарском.

Једрене, град од око 170.000 људи, постао је нова тачка окупљања избеглица које настоје да стигну у Европу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи