Читај ми!

Финска увела контролу на граници са Шведском због миграната

У граду Торнио на северу Финске уведена погранична контрола за тражиоце азила који стижу из Шведске, док су у том граду одржане демонстрације против растућег прилива избеглица.

"Од сада ће на граничном прелазу у Торнију бити примењиване контроле које ће спроводити полиција", саопштило је финско Министарство унутрашњих послова, а пренео је Ројтерс, наводи Танјуг.

Министарство је истакло да избеглице више неће моћи да наставе путовање из Торнија даље према другим местима у Финској без претходне регистрације као тражиоца азила.

"Ситуација не северу је измакла контроли. Људи су из Торнија су одлазили у било коју полицијску станицу у Финској", изјавио је званичник министарства Паиви Нерг за онлајн издање финског листа Хелсингин Саномат.

Према наводима финске телевизије YLE, око стотину Финаца окупило се на протесту на граници код Торнија, машући транспарентима на којима је писало "Затворите границе!"

Влада у Хелсинкију је јуче саопштила да је од почетка године у Финску стигло више од 11.000 тражилаца азила, углавном из Ирака, према само 3.600 колико их је стигло читаве прошле године.

Финска је прошле недеље пристала да прими два одсто од укупно 120.000 избеглица, колико ће бити размештено по државама чланицама ЕУ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи