Читај ми!

Корбин: Успон ИС кривица Британије и САД

Нови лидер британске опозиционе Лабуристичке странке Џереми Корбин изјавио да је успон Исламске државе кривица Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.

Корбин је рекао је да ИС "није дошла ниоткуда" и да је "делимично последица интервенција Запада у региону Блиског Истока", преноси Танјуг.

"ИС није дошао ниоткуда. Они имају много новца који је морао однекуд да стигне. Они, такође, имају велике залихе оружја које су дошле однекуд. Они су, не потпуно, али бар делимично, последица интервенција Запада у том региону", истакао је Корбин за "Дејли Мејл".

Лидер лабуриста је рекао да би он покушао да економски изолује Исламску државу а да ојача друге групе у региону, посебно Курде.

"И признао бих да је огромна количина оружја коју смо продали, посебно Саудијској Арабији, завршила негде другде и да је то оружје које се сада користи", рекао је лидер британских лабуриста.

Корбин је истакао и да би ваздушни удари Запада на Сирију створили још већи хаос а да уколико би његова странка дошла на власт у Британији, он би заштитио своју земљу.

"Заштитили бисмо се тиме што не бисмо спроводили америчку инострану политику на сваком ћошку. Заштитили бисмо се тиме што бисмо постали снага за спровођење људских права, уместо за спровођење војних интервенција широм света. Мислим да бисмо тако били безбеднији", рекао је нови лидер лабуриста.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи