Читај ми!

Дамаск: Tражићемо ако затреба војнике од Русије

Министар спољних послова Сирије Валид Муалем изјавио је да ће Дамаск затражити од Русије, уколико буде потребно, да пошаље своје војнике да се боре на страни сиријске војске.

"На терену нема удружене борбе са руским војницима, али ако буде било потребе, размотрићемо ту могућност и затражити помоћ", рекао је Муалем за државну телевизију, а преноси Бета.

Муалем је додао да је сиријска војска до сада била у стању сама да се бори и да оно што јој треба су муниција и оружје.

Муалем је подсетио и да би сиријска влада поздравила политичко решење за Сирију на предлог Русије или Ирана.

Портпарол руског председника Дмитриј Песков рекао је да ће Русија размотрити могућност да пошаље своју војску у Сирију, ако Дамаск то буде тражио али како додаје то је у овом тренутку само хипотеза.

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров, чија земља подржава сиријску владу, изјавио је прошле недеље да Москва не обезбеђује додатну војну помоћ Сирији, али да ће на захтев Дамаска и у складу са међународним правом то учини, ако за то буде било потребе.

"Никада нисмо крили своје војне присуство у Сирији. Наши војни стручњаци раде тамо, помажу сиријској војсци у савладавању нашег наоружања", рекао је Лавров.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи