Читај ми!

Немачка, начелник Канцеларије за избеглице дао оставку

Начелник немачке Федералне канцеларије за миграције и избеглице Манфред Шмит, који је био критикован за спорост при обради захтева рекордног броја тражилаца азила, поднео је оставку, саопштило је Министарство унутрашњих послова Немачка. До краја године очекује се милион избеглица у овој земљи.

Без навођења детаља, истиче се да је Шмит, који је на челу те канцеларије био од 2010. године, оставку поднео из личних разлога, преноси Танјуг.

Асошијетед прес наводи да је министар унутрашњих послова Томас де Мезијер захвалио Шмиту на "изузетном раду" у изузетно тешком времену.

Министар није одмах саопштио ко ће заменити Шмита.

АП наводи да је оставка поднета усред напора Берлина да се избори са поплавом избеглица и других миграната и подсећа да Немачка очекује пристизање приближно 800.000 миграната до краја ове године, док неке процене говоре о чак милион њих, што је око пет пута више него укупно у 2014. години.

Само јуче у Немачку је ушло 7.266 избеглица, што је више него двоструко него дан раније, изјавила је портпаролка федералне немачке полиције Јудит Тоеле.

Према њеним речима, већина њих је прешла аустријско-немачку границу, пренео је Ројтерс.

Тоеле је рекла да је у уторак полиција зауставила 3.442 мигранта.

Немачка је проширила контролу границе и са Чешком да би зауставила кријумчаре људи и боље се изборила са приливом избеглица, саопштио је портпарол федералне полиције.

Полиција је почела да контролише границу касно синоћ на аутопуту А17, који повезује Саксонију, на истоку Немачке, са Чешком, рекао је портпарол полиције Кристијан Мајнхолд.

Мајнхолд је навео да је од синоћ ухапшено четворо кријумчара, пренела је агенција Ројтерс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
28° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи