Турска, ухапшен и пети осумњичени за смрт дечака

У Турској је ухапшена и пета особа осумњичена за смрт 12 сиријских миграната. Међу мигрантима који су се прошле недеље утопили код турске обале био је и трогодишњи дечак Ајлан Курди чија је фотографија изазвала бурне реакције у Европи.

Пети осумњичени је турски државаљанин и ухапшен је у Бодруму, преноси Танјуг.

Током прошле недеље ухапшене су четири особе, сви сиријски држављани. Њима је одређен притвор због сумње да су криви за ову несрећу.

Несрећа се догодила у среду када су два чамца, са 12 људи, потонула у турским водама.

Фотографија тела малишана Ајлана Курдија, на плажи у Бодруму, уздрмала је Европу, у којој расте напетост пред налетом десетина хиљада избеглица и миграната.

Слика дечака, који је постао симбол избегличке трагедије, како непомично лежи на обали, с лицем у песку, пробудила је емоције, али и гнев због актуелне кризе и недовољне активности европских лидера у излажењу на крај са њом.

Фотографија, коју је објавила турска новинска агенција Доган, брзином муње се нашла на свим друштвеним мрежама, пре свега на "Твитеру" под хаштагом "посрнула хуманост".

Осванула је и на насловним странама многих европских листова, чак и оних који су раније имали тврдокорнији став у погледу избегличке кризе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи