Читај ми!

Путин наредио ванредну проверу борбене готовости војске

Руски председник Владимир Путин наредио је ванредну проверу борбене готовости руске војске централне војне области, саопштило је Министарство одбране.

"Према наређењу, војници у централном округу су доведени у пуну борбену готовост од 9.30 по московском времену", потврдио је руски министар одбране Сергеј Шојгу, преноси Танјуг.

Шојгу је навео да ће ванредна војна вежба трајати до 12. септембра и да укључује и падобранце и ваздухопловни војни транспорт, као и неке авионе из других војних округа.

"Морамо да проверимо могућности падобранаца када су распоређени на великим удаљеностима и њихове спремности да слете на непознате аеродроме", рекао је Шојгу.

Према његовим речима, последње војне вежбе укључивале су цивиле из министарстава здравља и пољопривреде, а предвиђене су као тест њихове спремности да извршавају своје задатке у ратним условима.

Руска централна војна област простире се од региона широм реке Волге до Урала и Сибира, а укључиће и далеки север Русије.

Русија је однедавно интензивирала ванредне провере своје војске, тестирајући борбену готовост од Арктика до Далеког истока, откако су односи са Западом пали на низак ниво због украјинске кризе.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи