Читај ми!

Кијев прети офанзивом против проруских бораца

Власти у Кијеву најавиле су да ће користити сво расположиво наоружање да би одвратила нападе проруских побуњеника.

Кијев је оптужио сепаратисте на истоку да су лансирали и други пројектил северно од Мариупоља, у Доњецкој области, како би успоставили копнени мост између побуњеничких територија и полуострва Крим, преноси Танјуг.

"Искористићемо цео наш арсенал и сва средства која имамо на располагању да одбијемо непријатељски напад", рекао је портпарол украјинске војске Владислав Сељезнов за АФП.

"Не можемо ризиковати животе наших војника", навела је команда украјинске војске, додајући да су побуњеници раније ретко користили ракете "град" за напад, а сада је то свакодневна појава.

Проруски побуњеници су оптужили прозападне кијевске снаге да су одговорне за најновију ватру на украјинском источном фронту, дугом 500 километара.

Са друге стране, врховни вођа побуњеника оптужио је украјинску војску да је испалила 500 минобацачких ракета и граната на побуњеничке положаје од понедељка поподне.

Он је пријаво да су погинули један проруски војник и један цивил у покрајини Доњецк.

Фалон са Јацењуком у Кијеву

Британски министар одбране Мајкл Фалон састао са украјинским премијером Арсенијем Јацењуком, пре одласка на запад те земље. "Ми ћемо наставити да стојимо раме уз раме са вама, суочени са руском агресијом и тероризмом, који Русија потпирује", рекао је Фалон.

"Сукоб није настао у замрзнутом рату, он је усијан", саопштио је његове речи Јацењуков кабинет.

Фалон је дошао да би се уверио како британски војни тренери напредују у напорима да обуче 650 украјинских војника модерном ратовању.

Како наводи АФП, САД и чланице НАТО су удвостручили своје напоре да припреме слабо опремљене снаге за могућу инвазију Русије, која пориче било какву умешаност у 16-месечну побуну у источној Украјини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи