Читај ми!

Међу остацима МХ-17 делови руске ракете?

Холандски тужиоци, који чине део заједничког међународног тима за истрагу несреће авиона "Малезија ерлајнса" обореног прошле године изнад источне Украјине, саопштили су да је могуће да међу пронађеним остацима те летелице има и делова ракете руске производње.

У саопштењу канцеларије холандског државног тужиоца наводи се да су делови пројектила, могуће БУК ракете земља–ваздух, сада у поседу Холандског одбора за безбедност, који спроводи грађанску истрагу несреће, пренео је Ројтерс.

Тужилаштво је истакло да су пронађени делови ракете "веома важни за кривични део истраге јер би могли да пруже нове информације о томе ко је одговоран за пад авиона", преноси Танјуг.

Они су ипак додали да је прерано за извлачење закључака да "постоји узрочно-последична веза између пронађених делова ракете и пада авиона на лету МХ-17".

Авион који је летео од Амстердама ка Куала Лумпуру срушио се у јулу 2014. код села Грабово у Доњецкој области на југу Украјине, неких 60 километара од руске границе, у зони борби проруских и украјинских снага. Свих 298 особа у њему је погинуло.

Међу жртвама били су држављани десет земаља, а већина путника – 196, били су Холанђани. Истрагу о том случају заједно спроводе Холандија, Украјина, Аустралија, Малезија и Белгија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи