Читај ми!

Лавров: Сиријци нека одлуче о Асадовој судбини

Сиријци сами треба да одлуче о судбини свог председника Башара ел Асада кроз дијалог у који би биле укључене све партије у Сирији, оценио је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров.

Лавров је о ситуацији у Сирији у Мосви разговарао са саудијским колегом Аделом ел Џубеиром.

"Ми имамо различите (ставове) о судбини сиријског председника Башара Асада", рекао је Лавров после разговора са Ел Џубеиром у Москви, преноси Танјуг.

Лавров је истакао да је став Русије да "сва питања транзиционог периода треба да решавају Сиријци на основу дијалога", пренео је Тас.

Русија и Саудијска Арабија су се договориле о практичним корацима који би олакшали политички процес у Сирији, рекао је Лавров и додао да се Русија нада дијалогу између свих заливских држава након договора о иранском нуклеарном програму.

Ел Џубеир је рекао да се став Ријада о конфликту у Сирији није променио и да за Асада нема места у будућности те земље, навео је Ројтерс.

"Ми не видимо место за Асада у будућности Сирије", казао је Ал-Џубеир и додао да Ријад верује да је шеф сиријске државе одговоран за појаву терористичке групе Исламска држава.

Руски председник Владимир Путин је раније изјавио да само сиријски народ има право да тражи оставку Асада.

Према Путину, став Москве у подршци сиријском председнику је заснован на бојазни да би, у противном, у случају Сирије могао да се понови либијски или ирачки сценарио.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи