Читај ми!

Серија напада у Турској, осам мртвих

Ескалација насиља у Турској. На југу државе убијена четири полицајца и војник, бомба експлодирала у Истанбулу, где су, у одвојеном инциденту, две жене запуцале на зграду америчког конзулата. Убијена двојица нападача у области Султанбејли.

Тензије између власти у Анкари и Курда достигле су врхунац у понедељак, пошто су у серији ватрених обрачуна убијена четири полицајца и војник, док је експлозија, у којој није било жртава, одјекнула у Истанбулу.

Четворица полицајаца убијена су у експлозији док су се возила путем у провинцији Сирнак. Недуго после детонације, наоружане особе пуцале су на војни хеликоптер и убиле једног војника, јављају турски медији.

У Истанбулу су забележена два инцидента. Две женске особе пуцале су на зграду америчког конзулата. У тој пуцњави није било повређених, као ни у експлозији која је одјекнула у граду.

После пуцњаве код конзулата САД, ухапшена је једна жена, која је рањена нађена у оближњој згради. Рањена жена је чланица је марксистичког Револуционарног народноослободилачког фронта који је и раније нападао турску полицију и америчке објекте. Та организација прихватила је одговорност за напад.

Дневник Хуријет пише да нема информација о томе да ли су та два напада повезана.

Двојица нападача и полицајац убијени су после напада на полицијску станицу у области Султанбејли.

Вишегодишње примирје између Анкаре и Радничке партије Курдистана прекинуто је када је Турско ваздухопловство крајем прошлог месеца истовремено почело да напада положаје Исламске државе и Курда.

Турска новинска агенција Анадолу саопштила је да је у ваздушним нападима турских снага погинунло најмање 250 герилаца укључујући и лидере Радничке партије Курдистана, док је најмање 400 рањено.

У међувремену, по споразуму са Анкаром САД су у базу Инџирлик из које крећу ваздушни напади, пребациле шест авиона и 300 војника.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи