Читај ми!

Фергусон, од мирног марша до насилних протеста

Комеморативни марш у Фергусону, којим је обележена годишњица убиства црног тинејџера Мајкла Брауна, завршио се насилним протестом. Полиција узвратила ватру и тешко ранила једног мушкарца. Локални медији наводе да је рањени близак Браунов пријатељ.

Мушкарац који је отворио ватру на полицију током протеста у Фергусону у америчкој држави Мисури, тешко је рањен у унакрсној ватри која је уследила са локалном полицијом, саопштила окружна полиција Сент Луиса, преноси Танјуг.

Неколико стотина људи окупило се на комеморативном маршу у част младића којег је пре годину дана убио бели полицајац Дарен Вилсон.

Отац упуцаног Тајрона Хариса (18) из Сент Луиса рекао је да је његов син био "веома близак" са Брауном, јавио је локални лист Сент Луис Пост-диспеч, преноси Раша тудеј.

Он верује да се иза свега крије више него што се говори и додаје да је његов син подвргнут операцији рано јутрос.

Шеф полиције у Сент Луису Џон Белмар потврдио је новинарима да је упуцани мушкарац хоспитализован у критичном и нестабилном стању и да је имао хируршку интервенцију.

Белмар је рекао да је до инцидента у недељу увече дошло када је тај момак отворио ватру на детективе у цивилу након чега су га они појурили и погодили.

Осумњичени, како је додао, био је праћен током протеста јер је полиција веровала да је наоружан. Полицајци тврде да се приближио детективима који су седели у возилу и отворио ватру из пиштоља који је украден прошле године.

"Полицајци су узвратили ватру, а затим потрчали за мушкарцем и поново отворили ватру на осумњиченог који је затим рањен пао", навео је Белмар.

Белмар је рекао да су сви полицајци који су учествовали у инциденту привремено суспендовани и додао да нико од њих није озбиљно повређен.

АФП наводи да је пуцњава уследила након што су су две ривалске групе размениле ватру синоћ, у касним вечерњим сатима.

Раније је саопштено да је комеморативни марш у част мајкла Брауна завршен насилним протестом и да су у пуцњави рањене две особе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи