Масакр на плажи у вези са нападом у музеју у Тунису

Постоји "снажна веза" између масакра на плажи у Тунису у јуну и напада на музеј Бардо у престоници те државе у марту, саопштила је британска полиција.

Командант Ричард Волтон, чији су људи помагали туниским колегама у истрази масакра, рекао је да не може да пружи више детаља о вези између два напада, али да је она заснована на "снажним" доказима, пренео је Би-Би-Си.

У музеју Бардо у марту убијено је 22 људи, док је 38 туриста, међу којима 30 Британаца, убијено у летовалишту Сус у јуну, преноси Танјуг.

Туниске власти су до сада ухапсиле 150 људи у вези са нападом у Сусу, од којих је 15 оптужено за тероризам.

Екстремистичка група Исламска држава је саопштила да стоји иза тог напада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи