Читај ми!

Рођаци страдалих на лету МХ-17 за оснивање суда

Најближа родбина погинулих путника у малезијском авиону на лету МХ-17, који је пре годину дана оборен изнад Украјине, позивају УН да подрже оснивање међународног тирбунала за процесуирање одговорних за трагедију.

Свих 298 путника и чланова посаде погинуло је прошле године, када је малезијски "боинг-777" оборен изнад региона Донбаса током борби украјинске војске и проруских активиста, преноси Танјуг.

Заставе у Холандији од јуче су спуштене на пола копља, а на помену жртвама катастрофе у Ниувегејну окупило се око 2.000 рођака и пријатеља.

"Не постоји ништа што можемо да учинимо, али не можемо вратити сат", рекао је на скупу Еверт ван Зијтвелт, који је изгубио сина (18) и ћерку (19) у несрећи.

Холандски премијер Марк Руте је уверавао ожалошћене да ће правда бити задовољена.

"Истрага о томе шта се тачно десило и све што је потребно, биће урађено, како би се учинила права ствар за ваше најмилије", рекао је Руте на скупу.

Кијев и Запад упиру прстом на проруске активисте, сматрајући да су можда користили "бук" ракете земља-ваздух, добијене од Русије, да оборе авион. Москва пориче умешаност и оптужује украјинску војску.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи