Читај ми!

Истрага о ликвидираном исламисти који је убио четири маринца

Грађанин САД, рођен у Кувајту, Мохамад Јусуф Абдулазиз, убијен је у пуцњави са полицијом, после дивљања у два војна објекта у Чатануги у Тенесију, када је убио четири маринца.

Тај 24. годишњи инжењер боравио је у Јордану од априла до новембра, рекли су за Ројтерс владини извори у Абдулазизови пријатељи.

Један пријатељ из детињства, рекао је да отишао тамо због посла.

Истражитељи ће покушати да установе да ли је он био део организације или "усамљени милитантни вук", радикалних америчких муслимана, за које је председник Барак Обама рекао да представљају већи ризик за земљу, него операције великих размера, пренео је Танјуг.

Пријатељи су шокирани Абдулазизовим акцијама који је живео око 241 километар даље од Френклина у Тенесију, али се вратио у свој град, да посети родбину, за свети месец рамазана који је завршен у четвртак.

Представници закона су рекли да истражују да ли је Абдулазиза инспирисала Исламска држава или сличне милитантне групе, Исламска држава је запретила да ће појачати насиље током рамазана. Федерални истражни биро изјавио је јуче да нема назнака да је напад повезан са том групом.

Абдулазиз је почео са пуцњавом на заједнички регрутни центар у тржном центру, где је мецима растурио стакло фасада, а затим се одвезао у Морнарички резевни центар, 10 километара даље, где је убио четири маринца, пре него што је убијен. Троје људи је било повређнео.

На себи је имао прслук за ношење додатне муниције и имао две дуге пушке и пиштољ. Нешто више после 24 сата од пуцњаве, ФБИ је саопштио да наставља истрагу да ли је реч о терористичком акту, додајући да је још рано да се спекулише о мотиву.

"Истражујемо сва његова путовања, уз помоћ наших обавештајаца широм света, рекао је специјални агент Ед Рејнолд, на конфернцији за новинаре.

Абдулазизови родитељи су Палестинци, он је одрастао у предграђу Чатануге и могао би имати фамилију у Јорадану, навели су извори из владе, додајући да је посетио и Јемен, у коме дуго постоје центри за обуку исламских милитаната.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи