Читај ми!

Протеран руски конзул из Одесе, Москва најавила одмазду

Украјинске власти саопштиле су да су протерале руског конзула у Одеси, стратешкој луци на обали Црног мора, што је одмах изазвало незадовољство власти у Москви, које су запретиле “одмаздом”.

Конзул је проглашен непожељном особом због "активности које су неспојиве с дипломатијом", наводи се у саопштењу украјинских власти које не наводе име конзула нити прецизирају о којим активностима је реч, преноси Бета.

Украјинско Министарство иностраних послова уручило је руским властима писмо у којем се захтева да конзул напусти украјинску територију, што је он и учинио. 

Руско Министарство иностраних послова одмах је реаговало оцењујући то "новим непријатељским чином у циљу повећања тензија између Украјине и Русије".

"Русија ће предузети неопходне мере одмазде", додало је министарство.

Односи између Украјине и Русије су на најнижем нивоу од марта 2014. године када је Русија припојила полуострво Крим и конфликта између проруских активиста и украјинских власти на истоку Украјине.

Одеса је важна украјинска лука са око милиона становника. Тај град на југозападу Украјине до сада је одолео свим покушајима проруских активиста да га узму под своју контролу.

 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи