Читај ми!

Шумски пожари у Шпанији и Португалији

Више од 1.350 људи је евакуисано из шпанске североисточне регије Арагон у којој се пожар шири боровом шумом, подстакнут топлотним таласом, а шуме горе и у суседној Португалији, северно од Лисабона

Пет шпанских села је расељено, укључујући житеље дома за старе, и сви су пребачени у суседне градове, рекао је председник Арагона, Хавијер Ламбан, преноси Бета.

Пламена стихија је прогутала шуме у брдима 375 километара североисточно од Мадрида. Изнад њих се уздиже огроман стуб дима, а ветар распирује пожар.

У борби против ватре у Арагону учествује 500 ватрогасаца и 26 авиона.

Пожар је избио јуче ујутру и већ је прогутао више од 2.500 хектара шуме у забаченим крајевима Арагона, саопштило је Министарство пољопривреде и животне средине.

У суседној Португалији око 100 ватрогасаца се бори са пожаром који је избио синоћ у шумама Алкобертаса, северно од Лисабона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 20. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи