САД, убијен један од бегунаца из најчуванијег затвора

Федерални агенти убили су Ричарда Мета, једног од двојице заробљеника који су пре три недеље побегли из добро обезбеђеног затвора "Клинтон", кажу двоје људи који су упознати са догађајем.

Ричард Мет, један од двојице заробљеника који су побегли пре три недеље из затвора "Клинтон" у САД-у, убијен је, кажу двоје људи упознатих са случајем, јавља Њујорк Тајмс.

Двојица осуђених убица побегли су почетком јуна из затвора у америчкој држави Њујорк, а то је било прво бекство из тог максимално обезбеђеног затвора.

Осуђеници Ричард Мет и Дејвид Свит су користили електричне алате да пресеку цеви а затим су изашли кроз шахт неколико улица даље, преноси.

Њихов нестанак је примећен пошто је откривено да су њихови кревети били напуњени одећом да изгледа као да спавају.

Званичници кажу да је то прво бекство из затвора "Клинтон", изграђеног 1865. године.
У потрагу за бегунцима су били укључени и припадници америчке Маршалске службе и Федералног истражног бироа, пси трагачи и хеликоптери, а постављене су и блокаде на путевима у том подручју, око 30 километара од границе с Канадом.

Гувернер Ендру Куомо рекао је раније да су двојица бегунаца веома опасни и да је врло важно да буду нађени.

Свит (34) служи доживотну и казну затвора без могућности условног пуштања на слободу због првостепеног убиства заменика шерифа у јулу 2002.

Мет (48) је осуђен на 25 година затвора до доживотне казне јер је 1997. отео свог бившег шефа а затим га убио и исекао на комаде.

У задњем делу њихове ћелије нађена је рупа. Претпоставља се да су имали електричне алате којима су на неколико места исекли тунеле којима су изашли из затворског објекта.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи