Бан Кимун осудио нападе у Француској, Тунису и Кувајту

Генерални секретар Уједињених нација, Бан Кимун оценио је као "терористичке и ужасне" нападе који су се данас догодили у Тунису, Кувајту и Француској.

Бан је саопштио да захтева да одговорни за те нападе буду ухваћени и да им се суди.

У туристичком месту у Тунису је један или више нападача убило 37 људи и ранио 36, у бомбашком нападу на вернике у џамији у Кувајту је погинуло 25 људи, а 200 је рањено, а једна особа је обезглављена у једној фабрици код Лиона, у Француској.

Бан је "најоштрије осудио терористичке нападе у Тунису, Кувајту и Француској", саопштиле су УН.

"Они који су одговорни за та ужасна дела морају одмах да буду изведени пред лице правде", додао је генерални секретар.

Генерални секретар УН је рекао и да ти напади "неће пољуљати одлучност међународне заједнице у борби против насиља, већ ће ојачати њену посвећеност да победи оне који убијају, разарају и уништавају културу и развој".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 19. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи